Bøger

Serien Grundlæggende konstruktion består af to lærebøger og er udviklet til at være de første lærebøger i faget konstruktion og vil fungere godt på mange uddannelser. Dette være fra håndværksmæssige uddannelser, Gymnasiale uddannelser, Maskinmesterskole, Erhvervsakademier og første året på ingeniørstudierne inden for byggeri, produktudvikling og maskinkonstruktion.

Formålet er at gøre læseren i stand til at regne og optimere på simple konstruktioner, samt få en basal konstruktionsforståelse. Denne indsigt kan også anvendes til optimering af designet på mere komplekse konstruktioner, samt lave overslagsberegninger til kontrol på ens computerbaseret konstruktionsberegninger for bedre sikkerhed mod fejlresultater, der bl.a. kan opstår ved tegnefejl i computermodellen, samt et for lille eller på anden måde misvisende mesh på computermodellen.

Statik
Statik kaldes også for læren om ligevægt og anvendes til at bestemme konstruktionens laster og reaktioner, hvilket anvendes i styrkeberegningerne (Styrkelære).

Bogen Grundlæggende statik gennemgår teorien for den grundlæggende statik.

Udover den klassiske metode til at bestemme reaktionerne i simple bjælkekonstruktioner, indeholder bogen også to nye hurtigmetoder, der er nemme at lære, samt kan udføres på få sekunder.

Gratis ekstra opgaver til bogen

Styrkelære
Styrkeberegningerne har til formål, at sikre en fornuftig dimensionering af konstruktionen, så den kan holde til de forventede belastning i dens levetid. Konstruktioner kan også have indbygget beviste svage led, så en overbelastning medføre et kontrollerede brud og dermed beskytter resten af konstruktionen. Over dimensionerede konstruktioner kan ofte virke mere massive og klodsede, samt er mindre bæredygtigt og dyre at producere, da der anvendes mere materiale end nødvendigt.

Bogen Grundlæggende styrkelære gennemgår teorien for den grundlæggende styrkelære.

Bogen afsluttes med ti cases, hvor teorierne i bogen anvendes.

Gratis ekstra opgaver til bogen